M: +40 722 22 30 10
T: +40 212 32 85 15
  • English
Navigatie Website

Comandati ACUMo traducere
de calitate si o veti
primi in cel mai scurt timp

Cereti oferta!
 
 
Citeşte ultimele
noutăţi din domeniu
* indicates required

* camp necesar

 


Interpretare Simultană

Aveţi nevoie de traduceri sau interpretari simultane? Echipa de translatori şi interpreţi Babylon Consult vă oferă servicii de interpretariat simultan de înaltă calitate! De asemenea, vă oferim şi servicii de traducere sau legalizare documente. Contactaţi-ne și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.

Contactaţi-ne!

Ce inseamna traducere sau interpretare simultană?

Metoda traducerii simultane (cunoscuta si ca interpretariat simultan) este folosită la întruniri multilingve, unde se transmite o cantitate semnificativă de informaţii într-o perioadă de timp limitată, şi presupune existenţa unor interpreţi în cabine, care traduc discursul oral simultan.

Interpreţii implicati intr-o interpretare simultana, câte doi per limbă ţintă, sunt plasaţi în cabina de traducere simultană, orientaţi în aşa fel încât să vadă vorbitorii şi elementele vizuale. Contactul vizual cu vorbitorii este esenţial şi facilitează o mai bună înţelegere a discursului si o functionare buna a interpretariatului simultan.

În sistem de traducere simultană, fiecare interpret traduce o perioadă de timp, fiind mai apoi urmat de coechipier, asigurând astfel continuitatea serviciului. În cazul interpretării simultane, se vor folosi doi interpreţi per cabină per limbă ţintă, indiferent de durata discursului. În timp ce un interpret traduce, coechipierul este atent la cifrele şi terminologia folosită în discurs, ajutând interpretul activ în transmiterea corectă a mesajului. Luând în considerare ritmul şi debitul informaţional din discurs, interpreţii fac schimb mai des sau mai rar, pentru a asigura coerenţa şi calitatea traducerii simultane.

Mai mult, în caz de urgenţe, coechipierul poate prelua comanda şi continua traducerea până la rezolvarea situaţiei.

în funcţie de tipul serviciului, la fiecare eveniment de traducere simultană, este imperativ ca organizatorul să asigure o cantitate adecvată de apă plată şi/sau minerală.

ATENȚIE: Rezervarea interpreţilor pentru traducere simultană NU implică rezervarea automată  a echipamentelor pentru traducere simultană şi a sistemului de sonorizare. Aveţi posibilitatea de a opta pentru ambele servicii, sau doar pentru unul dintre ele.  

---

Echipa Babylon Consult va pune la dispozitie servicii de traducere de inalta calitate. Va stam la dispozitie daca aveti nevoie de traduceri: traduceri legalizate, in limbi straine de circulatie internationala (engleza, franceza, germana, etc), traduceri tehnice, traduceri juridice, traduceri autorizate, si alte traduceri texte. De asemenea, biroul nostru ofera si servicii de interpretariat: traducere simultana, traducere consecutiva, precum si cursuri de limbi straine: cursuri engleza, cursuri germana, etc.

 
 
 
 
 
© Copyright 2011 Babylon Consult. All rights reserved.

Sunt abonat

Introduceţi mai jos emailul cu care sunteţi abonat pentru a citi ultimele articole.

Vreau să mă abonez

Introduceţi mai jos emailul dumneavoastră pentru a afla ultimele noutăţi din domeniu.